Tudod, hogy a supinált cipő mit jelent?

2021. 06. 04. 15:02:00
Tudod, hogy a supinált cipő mit jelent?

A supinált cipők egyre elterjedtebbek a szülők körében, mondhatni divattá is váltak. A cipőhirdetések úgy hangsúlyozzák ezt a kifejezést, mintha valami különleges képességgel bírna.  De vajon minden szülő tisztában van azzal, hogy a supinált mit jelent?

A supinált cipők egyre elterjedtebbek a szülők körében, mondhatni divattá is váltak

A cipőhirdetések úgy hangsúlyozzák ezt a kifejezést, mintha valami különleges képességgel bírna. De vajon minden szülő tisztában van azzal, hogy a supinált mit jelent?

A kisbaba bokája a járás megkezdésénél felépítéséből adódóan befelé dől, ezért ajánlatos első cipőnek olyat venni, aminek erős kérge jól tartja a bokát. Ez a bedőlés körülbelül  10 fok körül szokott mozogni és csak átmeneti, legtöbbször idővel megszűnik.

Boka bedőlést magyarázó ábra

Ha a dőlés szöge nagyobb, mint 10 fok, akkor van szükség a supinált talpbetét vagy cipő viselésére, 20 fok esetén pedig már műtétre.

A supinált jelentése tulajdonképpen egy apró változtatást rejt

Ezeknek a cipőknek a sarokrésze kifelé döntött, azaz egy döntött sarokéket helyeznek a cipő talpának alsó részébe, hogy ezáltal a gyermek bokája ne tudjon befelé dőlni.

Miért ne minden gyereknek?

Ezeknél a cipőknél fontos megjegyezni, hogy a boka kifelé dőlésével a testsúly a talp külső részére hárul, mely következtében a térdszalagok megfeszülnek és a csípőre is teher hárul. A merev talprész miatt a járás is nehezebb bennük. Mindezek ellenére a túlzott bedőlés rendkívül jól kezelhető ezekkel a cipőkkel, hiszen ha nem foglalkoznánk a problémával, annak sokkal súlyosabb egészségügyi kárait szenvednék el a gyerekek a későbbiekben.

Supinált cipőink

A Ponte20 gyerekcipő, a salus gyerekcipő és salus szandál elég régóta gyárt supinált cipőket ahhoz, hogy mára kivívja a legelőkelőbb helyeket a témában.

Idén szinte egyik pillanatról a másikra beköszöntött a meleg idő, ilyenkor az ember pedig csak kapkodja a fejét, olyan gyorsan kell beszerezni a gyerek tavaszi cipőt. Ebben az esetben jön jól a gyógyszandál webáruház, ahol minden évszaknak megfelelő gyógycipőt megtalálhatunk. Ha jobban kedveled a divatosabb, könnyebben viselhető darabokat, akkor a szamos cipő lesz a legmegfelelőbb számodra. Itt megbízható, jó minőségű lábbeliket vásárolhatsz anélkül, hogy kitennéd a lábad a lakásból. Hát kell ennél gyorsabb, kényelmesebb megoldás?

Supinált cipő magyarázó ábra