Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen lábbelit viseljen a gyerek

Milyen lábbelit viseljen a gyerek
a nyári forróságban?

A nyári forróság idején 38 fokig is kúszhat a hőmérő mutatója. Ilyenkor óvni kell a gyermeket többek között a naptól, a hőtől és a kiszáradástól. Mindemellett figyelni kell arra, hogy mindig a körülményeknek megfelelő lábbelit viselje, melyben nem izzad a lába és az apró talpai is védve vannak az esetleges sérülésektől.

Lenge ruha, napvédő krém, víz

A nagy melegben világos színű, lenge, kényelmes ruhát kell a gyerkőcre adni. Ha mégis napfény éri a bőrét, akkor magas faktorszámú krémmel kell védeni a káros UV-sugaraktól. Emellett gondoskodni kell a fejfedőről és megfelelő mennyiségű víz fogyasztásáról is. Ezekre figyelni kell, de mindez egy külön cikk témája lesz, most arra térünk ki, hogy a nyári forróságban milyen lábbelit érdemes a gyerkőcre adni. Ha a körülmények lehetővé teszik, akkor kint a szabadban, mezítláb legyen a gyermek. Természetes talajon, fűben, homokban, kavicson lábbeli nélkül a legjobb a játék. Hiszen az egyenetlen talajon lépkedés megmozgatja és erősíti a talpizmokat. Azonban a mezítlábas mutatványok előtt minden esetben ellenőrizni kell, hogy a földön ne legyen szemét, esetleg éles peremszélű kagyló, üvegdarab vagy tüske. 

Kényelmes szandált a lábra!

Nyilván nem csak természetes talajon futkározik majd a gyerkőc. Hosszú városi sétákon, játszótéri kalandok során vagy a kutyasétáltatás idejére szandált kell adni a kicsire. De nem mindegy, hogy milyet! Fontos, hogy jól szellőző, bőrbarát, természetes anyagból készüljön, így a legmelegebb napokon se izzad bele a kicsi lába és nem csúszkál majd benne. A bölcsis, ovis korosztálynál fontos a hátul zárt, magasított sarokkéreg, hogy a szandálmegfelelő tartást biztosítson a kicsi lábának. A nagyobbaknál, ha nincs elváltozás a lábukon, nyugodtan választható a hátul nyitott változat. A talprész legyen rugalmas, csúszásmentes és hajlékony. Ha jellemző a gyerkőcre a kúszás-mászás, kismotorozás vagy bármilyen tevékenység, mely során sérülhetnek a pici lábujjai, akkor válassz elől zárt szandált, hogy megvédd a horzsolásoktól. Bátran ajánljuk többek között az Asso, a D.D.Step, a Szamos, a Richter, a Superfit, a Tamaris és a Primigi szandáljait.

Nem hajlandó szandált felvenni

Azonban nem minden gyermek viseli el a szandálnyújtotta kényelmet. Ezekre az esetekre strapabíró, könnyen tisztítható, légáteresztő anyagból készült gyereksportcipőt javaslunk. A talprésze legyen vastag, könnyű, rugalmas és bordázott, hogy védje a gyermeket az elcsúszástól. A kérge legyen stabil, tartsa jól a gyermek lábát, az előrész pedig legyen széles és magas, hogy kényelmesen elférjenek az apró lábujjak. Érdemes olyan gyártó gyerekcipői között keresgélni, mely termékeinek minőségében vakon meg lehet bízni. Ilyen például az olasz Lotto márka, melynek cipői megbízható technológiával és minőségi anyagból készülnek. Ráadásul a minőség mellett a dizájnra is nagy hangsúlyt fektet a cég, melynek köszönhetően a Lotto kollekciójában minden gyerkőc megtalálja a kedvencét.

 

Vízálló papucs a strandra

Tengerparton, strandon, medencés szülinapi zsúron vagy uszodában mindenképpen szüksége lesz a gyerkőcnek vidám színekben tündöklő, vízálló, strapabíró papucsra. Semmiképp sem szabad a bőr gyerekcipőket kitenni az állandó vizes környezetnek. A minőségi strandpapucsok biztos védelmet nyújtanak a vízparton a törött kagylók és az üvegdarabok ellen. Azonban állandó hordásuk nem javasolt, csupán néhány órás viselésre alkalmasak. Fontos, hogy olyan papucsot válassz, melynek talprésze rugalmas, kényelmes, könnyű és csúszásmentes viseletet biztosít a kicsi számára. Ha világszínvonalú, ám megfizethető márkák termékei közül szeretnél választani, akkor nézz szét a brazil Ipanema és Rider gyerekpapucs-kínálatában. 

Ha a forró nyári napokra megbízható boltból szeretnéd beszerezni gyermeked számára a lábbeliket, akkor válaszd az online cipőrendelést vagy látogass el személyesen gödöllői üzleteinkbe. A szakértelem és a segítőkész kiszolgálás mellett a cikkben említett gyerekcipőmárkák mindegyikét megtalálod nálunk.

Az oldal tetejére