Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

8 tanács, hogy a gyerekcipő

8 tanács, hogy a gyerekcipő
vásárlás jó élmény legyen

Bizonyára tapasztaltad már, hogy a nyolcéves ugyanúgy hisztizik, mint a hároméves, csak már nem veri a földhöz magát a gyerekcipőbolt közepén. A jelenet során hullatott krokodilkönnyek pedig kortól függetlenül mindig ugyanakkorák. Érdemes az alábbi tanácsokat szem előtt tartani, hogy a gyerekcipő beszerzése ne okozzon kellemetlenséget sem a szülőnek, sem pedig a gyereknek.

1. Az álmos, éhes vagy szomjas gyerkőc türelme hamar elfogy, szóval a vásárlás előtt aludja ki magát, egyen, igyon és pisiljen. Így könnyebben tűri majd a megpróbáltatásokat, avagy a cipőpróbálást, a kedvenc mintájú lábbeli kiválasztását és a sok-sok kérdés megválaszolását: Tetszik? Kényelmes? Nem nyomja a lábujjad? Fel tudod venni egyedül?

2. Ahhoz, hogy ne extrém sportként éljétek meg a cipővásárlást, kerüld a plázákat és a tumultust. Olyan gyerekcipőboltot válassz, ahol kényelmesen próbálgathat a gyerkőc, segítőkész eladók vannak és nem kell hosszan sorban állni a pénztárnál.

3. Tudomásul kell venni, hogy a kicsi számára a vásárlás, a jó gyerekcipő kiválasztása egy játékidőt rabló tevékenység, ezért érdemes egy kis vidámságot vinni a kötelező programba. Például engedd meg neki, hogy ő válassza ki a ruháját, akkor is, ha az egy jelmez. Mókásabb lesz a vásárlás, ha balerinaként, unikornisként, pókemberként vagy méhecskeként kell a kalandot átélnie.

4. A figyelem lekötéséhez vigyél egy képeskönyvet vagy színezőt és ceruzákat magaddal, melyekkel néhány percre lefoglalja magát a gyerkőc, míg te fénysebességgel cserélgeted a lábán a cipőket.

5. Ha minden kötél szakad, már látod, hogy pillanatokon belül elérkezik a hiszti ideje, akkor előzd meg azt egy visszautasíthatatlan ajánlattal. Például, ha segít megtalálni a tökéletes lábbelit, akkor a vásárlást követően választhat egy lufit, ehet egy süteményt vagy fagyit. Persze emellett, a sikeres cipővásárlást követően mindig dicsérd meg, mond el neki, hogy nagyon ügyesen viselkedett.

6. Mindig kérd ki az eladó segítségét, aki pontosan tudni fogja, hogy a gyerkőc lábtípusához milyen fazonú lábbeli illik. Főleg akkor ne dönts egyedül, ha a kicsinek speciális lábbelire, például szupinált (supinált) gyerekcipőre vagy szandálra van szüksége. Az eladók a cipő ápolásával kapcsolatban is szakszerű tanácsokkal látnak majd el.

7. Ne próbáltass fel a gyerkőccel sok cipőt, először az eladó segítségével válassz ki három-négy változatot és döntsetek azok közül. Ne felejtsd el, hogy a kényelmen túl a minta is fontos, sőt a gyerkőc számára az a legfontosabb, szóval hagyd, hogy ő válassza ki a színt és a motívumokat. Ha nem tetszik neki a zöld, akkor ne erőltesd rá, döntsön a gyermek, hiszen ő fogja hordani.

8. Vannak gyerkőcök, akik kifejezetten utálnak vásárolni, nem hajlandóak felpróbálni a lábbeliket, nem is szeretik az új cipőket. Ilyenkor el kell ezt fogadni és a gyermek jelenléte, avagy cipőpróbálás nélkül kell lábbelit vásárolni. Ilyenkor otthon gondosan le kell mérni a gyermek talpának teljes hosszát. Állítsd papírlapra a gyerkőcöt, rajzold körbe pontosan mindkét talpát és mérd meg a két legtávolabbi pont közötti távolságot, mely megadja a gyerkőc teljes talphosszát. Arra is figyelj, hogy a cipő teljes belső hossza fél-egy centivel mindig hosszabb legyen a gyerkőc lábánál. Ha te sem szeretsz boltba járni, akkor gondolkozz el a netes vásárlás lehetőségén. Ma már a webshopokból könnyen megrendelhető a vágyott lábbeli és mindez elintézhető a délutáni szundi ideje alatt vagy akár késő este, hiszen az online üzletek mindig nyitva vannak. Így nem kell utaznod és sorban állnod, csak a futárra kell várnod.

 

Ha olyan gyerekcipőboltban szeretnél lábbelit vásárolni, ahol a kicsi is jól érzi magát és szakszerű segítséget is kaptok, akkor látogass el üzleteinkbe. Ha az online cipővásárlás lehetőségével élnél inkább, akkor nézelődj a webáruházunk virtuális polcain. Többek között a Szamos, a Richter, a Salus, a D.D.step, a Primigi, a Ponte20 és a Superfit gyerekcipő márkák termékeit is megtalálod nálunk.

 

Az oldal tetejére