Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit válassz ovis benti cipőnek?

Mit válassz ovis benti cipőnek?

Cikkünkben felvázolunk neked néhány lehetőséget, ezek közül bármelyik ovis benti cipőt válaszhatod!

Az óvodai évek kezdetén sok szülőnek felmerül a kérdés, hogy milyen benti váltócipőt válasszon a kisgyermekének az óvodában. Javasoljuk, hogy egész napos használatra ne a pár 1000Ft-os, kényelmetlen darabokat válasszátok!

A helyes választás elengedhetetlen, hiszen a gyermek nagy részét az időből bent a csoportszobában tölti,  (pláne ősztől-tavaszig) így fontos, hogy kényelmes, megfelelő bokatartást nyújtó cipőt viseljen.

De vajon milyen a jó ovis váltócipő?

Első és legfontosabb szempontként a cipő kényelmére kell fókuszálni. Az ovisok sokat mozognak, játszanak, futkosnak az óvodában, tehát a cipőnek rugalmasnak, szellőzőnek és könnyednek kell lennie. A merev talpú cipők nem ajánlottak, mert korlátozzák a gyermek mozgásait és akadályozhatják a természetes járásmintáját. A lábboltozat támogatása azonban fontos, így olyan benti ovis cipőt érdemes választani, amelynek lábboltozat támogató rendszere van. Második fontos szempont a benti ovis szandál megfelelő illeszkedése.

Az ovisok még nem tudják elmondani, ha a vászoncipő szorítja a lábukat vagy ha túl nagy. (Ha kicsi rájuk, körmük benőhet, ha túl nagy sarkuk kijárhat) Ezért nekünk szülőknek kell figyelnünk arra, hogy a cipő megfelelően illeszkedjen.

Fontos, hogy az ovis váltó cipő kellően széles legyen a kis lábaknak, hogy lehetőséget adjon a természetes mozgáshoz. A cipő anyagának és strapabírásának is fontos szerepe van. Ezért olyan anyagból készült benti ovis cipőt válasszunk, ami lbírja a mindennapos kúszást-mászást a különböző óvodai tevékenységek közben.

Vastag szövet, vászon vagy bőr felsőrészű cipők általában jó választásnak bizonyulnak. A benti cipő könnyen felvehető és levehető legyen, hogy a kis ovis ne legyen rászorulva mindig az ovónénire. Az kicsiknek gyakran kell átöltözniük, így fontos, hogy könnyen felhúzható és levehető legyen.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ovikezdés
Az oldal tetejére