A supinált cipőkben rejlő különlegesség

A supinált cipőkben rejlő különlegesség

A supinalt cipő egy speciális kialakítású gyerek lábbeli, ami stabil tartást ad a bokának. A kicsiknek ugyanolyan fontos a jó cipő, mint nekünk, felnőtteknek. Az önfeledt játszásban, szaladgálásban csak akkor lelik örömüket, ha nincs semmilyen zavaró tényező. Például egy nem megfelelő lábbeli.

A csemeték ráadásul még nem tudják megfogalmazni mi a baj. Legfeljebb csak sírással tudják a tudtunkra adni, hogy valami nem tetszik nekik. A megfelelő kialakítású gyerek cipőnek több szempontból is nagy jelentősége van.   

Amit a supinalt cipőről tudni érdemes 

Ahhoz, hogy megértsük a supinalt cipők nyújtotta előnyöket, tudnunk kell valamit. A picik lába gyakran befelé dől. Ezt könnyen észrevehetjük, ha kicsit jobban megfigyeljük őket járás közben. Szerencsés esetben idővel “kinövik” és a bedőlés nem okoz gondot a későbbiekben. Előfordulhat ennek az ellenkezője is. Olykor a rendellenesség megmarad a későbbiekben is problémát okozva számukra. Jobb inkább biztosra menni és tudatosan választani a gyerek lábbelit. A supinált lábbelik úgy lettek kialakítva, hogy elősegítsék a láb stabilitását. Ezeknek a sarok része egy döntött sarokéknek köszönhetően kifelé döntött, így a kicsik bokája stabilan áll bennük. Bizonyos értelemben, a supinalt cipők gyógyászati lábbeliknek számítanak, hiszen a láb deformitása előzhető meg a viselésükkel. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy csak olyan gyerekeknek ajánlott a használatuk, akik esetében fennáll a láb bedőlése. Óriási választékból lehet kiválasztani a megfelelőt.

Tartalomhoz tartozó címkék: supinalt cipő supinalt gyerekcipő

Kapcsolódó termékek